H2S04 Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Dobra, krótko i na temat. GUI to masakra w Game Maker... Ciągła zabawa jak dobrze coś ustawić i liczenie pozycji... Na pewno nie jeden z was dostaje czasami szału od pisania GUI xD Co chwilę coś jest nie ustawione jak trzeba w pikselach... GML Gui Creator W skrócie: klikasz i przeciągasz elementy na canvasie, dostajesz gotowy kod do wklejenia do GML. Pozycje od razu z display_get_gui_width() więc działa na każdej rozdzielczości, draw_set_default() na końcu żeby nic nie wyciekało. Można też wkleić swój istniejący kod i odbuduje go na canvasie (przeczytajcie jak działa import w narzędziu zanim użyjecie, ma swoje ograniczenia). Bez instalacji, jeden plik HTML! Mam nadzieję, że pomoże, bo ja mam dosyć patrzenia co chwilę, czy wszystko siedzi na miejscu xD Także powodzenia w budowaniu GUI 🫡 GML GUI Creator GitHub Repository Mój GitHub GML-Tools <- Będzie to jeden wielki tool AllInOne GML Lengthdir Visualizer GML Formatter Allman & K&R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi