MaxGaming Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Witam chciałbym zrobić poprawnie działającą stopkę. Wszystko niby rozkminiłem ale div sam leci mi na dół na wyskość sąsiedniego DIVa. Nie umiem tłumaczyć lepiej pokażę to na screenie: Kod HTML i CSS przykładowej podstrony: https://gmclan.org/up8774_3_res_exmple_www.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimianVirus7 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Dodaj może do css tego DIV'a poniżej "float: left" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Dałem kod CSS żebyś mógł sprawdzić co się stanie. Wtedy stopka jest za wcześnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimianVirus7 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 GML #footer { min-width: 840px; background-color: #696969; padding: 0px; font-size: 1em; width: 100%; color: white; padding-top: 1.5em; padding-bottom: 1.5em; bottom: Calc((3em + 1em + 0.85em * 3) * -1); /* padding-top + padding-bottom + font-size*lines */ clear:both; } #content > article { padding-bottom: 0.75em; padding-left: 4em; padding-right: 4em; text-align: left; float: left; } Footer - zmiany: Usuń position: absolute - daje ono rozmieszczenie div'ów jakby na nowej powierzchni, bez brania pod uwagę jakichkolwiek innych obieków content: Usuń clear: both - jeśli masz to w jakimś div'ie to staje się on samotnikiem i nie może mieć koło siebie innych obiektów Dodaj float: left - przyjmuje do siebie div po swojej lewej stronie Tak wiem, moje tłumaczenie nie jest za dobre, ale działa :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Niestety pudło. Wtedy gdy tekstu jest mniej stopka ląduje za wysoko :/ Zrób test i mniej tekstu w treści daj to zauważysz :/ Chciałbym by zawsze była u dołu strony :/ @edit: sam już nie wiem co jest ok a co nie, ale dopisałem display:flex; do content i działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi