Marmot Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Nie wiem czy to jest możliwe, ale chciałbym przez kod przesuwać kursorem, np. robić drgania, żeby bardziej urealistycznić grę. Chodzi mi o coś takiego jak w Summer Challange przy strzelaniu z łuku czy w Winter Challange przy trafianiu do tarczy podczas biathlonu. Wiem tylko to, że przez mouse_x czy mouse_y nie mogę tego robić bo są to zmienne nie zmianialne przez kod. Czy ktoś wie jak to zrobić? PS. Najlepiej by było jak bym nie musiał korzystać z jakiegoś DLLa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Elo | --- --- Możesz utworzyć obiekt-celownik np. taki sprite> | ustawić w STEPie aby poruszał sie w kierunku mouse.x i mouse.y sam obiekt poruszałby się na ścieżce Path, tam możesz ustawić drogę "drgania ręki" Odpisz jakby co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Ale to nadal nie jest to. Próbowałem też przez nadawanie losowych kierunków, ale też to nie jest to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Spytam, inaczej. Jakie drgania celownika chcesz uzyskać dokładniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Możesz zrobić coś takiego, że kursor porusza się za myszką ale tak: x = mouse_x + xx; y = mouse_y + yy; I teraz dowolnie modyfikujesz xx i yy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mif@ Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Tak jak napisał Ranmuś, a dokładniej x=mouse_x+random(5)-random(5) y=mouse_y+random(5)-random(5) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 :huh: A więc o takie drgania chodziło, ja tu jakieś łagodne wahania ręki zapodaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Dzięki. A można jakoś też dać do tego, że np. jest grawitacja i on szybko tą rękę podnosi, oraz że jest wiatr i też stara znieść rękę w ten punkt gdzie jest myszka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Dać się da, tylko pozostaje kwestia napisania algorytmu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi