Luki251 Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Nie wiem jak zrobić pasek życia.Czytałem już dużo tematów ale żadne mi nie działały.Ma mieć ramke zieloną a środek(czyli życie)czerwone.To że mam mało postów nie znaczy ,że nic o GameMakerze nie wiem. Wiem,ale niezbyt dużo.Możecie pisać skrypty,bo trochę znam język GML,ale sam nic w nim nie umiem napisać tylko chyba żeby mi liczyło sccore(punkty) :lol: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Na stronie jest dużo przykładów, kursów, tematów, FAQ. Jest jeszcze przykład dołączony do gm'a, w którym występuje pasek życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Włączyłem dział przykładów na stronie i w ciągu paru sekund znalazłem dwa. Oto link do nowszego z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 znam język GML,ale sam nic w nim nie umiem napisać tylko chyba żeby mi liczyło sccore(punkty) :lol: . Zdolniacha z ciebie :thumbsup: Umieszczasz pasek na viewie, pieter zrobil juz taki przykald, poszukaj. Mozesz tez zrobic jak Jaklub w shoballu ze pasek jest nieruchomy, ale mapy sa ograniczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki251 Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Patrzyłem już w link Pitera ale jak chcę włączyć w jego przykładzie gre to jakoś wyskakuje mi błąd,że coś złe jest w skrypcie :crying:.Mógł by mi ktoś powiedzieć co jest nie tak :thumbsup: .Najlepiej jakbyście sami klikneliście w link i zobaczyli co jest nie tak. Patrysława.Sory,że napisałem Pitera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fortek Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Nom mi też się to wyświetla i pisze że Ble ble ble (C:/ i tak dalej) nie jest prawidłową aplikacją dla systemu Win32. To co jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki251 Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Więc co mam zrobić, żeby mi się wyświetlał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki251 Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Pasek życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 jak bedziesz tak pisal po wyrazie w kazdym poscie to szybko se nabijesz a czy nie mozna zrobic tego klockiem "draw the health bar" x1,y1- gdzie ma sie zaczac x2,y2 - wielkosc edit:mozesz sprubowac tak: draw_healthbar(20,20,200,40,health,c_black,c_red,c_green,1,1,1); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki251 Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Dobra.A jak mam już pasek to co zrobić że jak będę mieć zero życia to żeby zakończyła się gra? :huh: Jeszcze kilka pytań tego typu i/albo double postów, to dostaniesz warna. Ostrzegam... Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Ustawic warunek? if health == 0 { game_end(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Można to również na klockach zrobić. Łuki, to są podstawy i raczej takie rzeczy powinieneś sam zakapować jak chcesz grę zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi