kso Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Chciałbym by punkty po restarcie wracały do pozycji startu pokoju, tzn mam np. 8 punktów, pozbierałem kilka monet mam 13, lecz umarłem i chce po wznowieniu mapy mieć znowu 8 punktów. Ktoś pomoże ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Wydaje mi się, że po restarcie powinny z automatu wracać, ale Nie możesz np. na początku sprawdzać ile masz punktów, przypisać to do zmiennej globalnej i jak umrzesz, ustawić aktualną wartość na tą z globala? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignatus Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 W create obiektu który zlicza punkty zrób GML punkty=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 @Ignatus jak dla mnie to twoja wypowiedź to zupełny brak szacunku dla autora. Nawet nie przeczytałeś treści jego posta. Co do tematu: Weź to na logikę, chcesz wrócić do starych punktów więc musisz miec stare gdzieś zapisane. np kiedy uda mu się przejść poziom zapamiętaj ile ma punktów GML global.stare_punkty = aktualne_punkty a kiedy gracz umrze to wróc do starych GML aktualne_punkty = global.stare_punkty Oczywiście jak dodajesz mu punkty w trakcie grania to dodawaj do aktualne_punkty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kso Opublikowano 11 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 ok działa dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi