Pieter Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 powiedzcie mi co musiał bym zrobić i dopisywać do kodu by zwyczajnym drawem rysować na surface? każdy wie że surface pomaga zaoszczędzić pamięć co teraz dla mnie jest jak na lekarstwo :| chodzi mi oto żeby zamienić bo ten przykład z zwyczajnego drawa na surface: https://gmclan.org/up44_11_glow.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Października 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 surface_set_target( id surface); drawy surface_reset_target(); a potem draw_surface Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 juz tak probowealem. nie widzialem roznicy miedzy draw a surface... EDIT: wyszło mi tylko takie szambo: https://gmclan.org/up44_11_surface.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Października 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Nie czytało się dokładnie helpa? :] Nie można używać funkcji do manipulacji surface'ami w evencie draw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 a mógł byś mi to zrobić :( bo nie znam się na surface :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Października 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Ten skrypt nie działa w obrębie surface, sprawdziłem i nic nie maluje, a rysowanie zwykłego kwadrata nie działa. Może lepiej przygotuj gotowy sprite od razu, bo pamiętaj, że na surface nie można rysować dodatkowej przezroczytości czyli jeżeli narysujesz 1 piksel o alpha 0.5, a potem 1 piksel w tym samym miejscu o alpha 0.1, to to miejsce będzie miało alpha 0.1, a nie sumę 0.1 i 0.5 Taka już niedogoność game makera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 tu juz nie chodzi o sprite.. tu chodzi o efekt dynamiczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi