TheLukLook Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Przeniosłem się na GMS. TO BYŁ BŁĄD! Pomijając fakt, że import z GM8.1 jest problemem, bo dokumentacja jest trochę inna, to przy najprostszych zabiegach, GMS wg. mnie nie radzi sobie. Co jak co, ale taki banalny kod i znowu problem. Gdzie niby ten błąd zrobiłem w tych 2 linijkach kodu, że to nie działa? Dodam jeszcze, że nawet pieniądze, oznaczone "$", nie pojawiają się w wyznaczonej pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Nie możesz oczekiwać, że port będzie 100% kompatybilny, ale to nie oznacza, że GMS jest zły, tylko, że sobie nie radzisz. Możliwe opcje czemu nie działa: -Nie uruchomiłes view w room editorze -napisałeś view_xview i view_yview zamiast view_xview[view_current] , view_yview[view_current] -W obj coin ustawiasz global.money na 1, zamiast dodawać 1. Poza tym, skoro umiesz napisać global.money = 5; jakim cudem nie umiesz napisać global.money+=1; zamiast używać klocka? A i następnym razem użyj tego tagu: [gml][/gml] do podania zawartości kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Obiekty są w roomie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi