peterz_pl Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Witam. Jak zrobić, aby obrazek zamieszczony w roomie był całyczas w jednym miejscu. Nawet jesli się ruszamy naszą postacią kran się przesuwa dalej. Cos w stylu HUDa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 obiekt.x = view_xview[0] + 100; obiekt.y = view_yview[0] + 100; i na odwrót.. EDIT: Poprawione. Może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Jemu chyba najbardziej zalezy na tym cos tam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterz_pl Opublikowano 15 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 dzięki, tyle że ten obiekt jest sobie tam i tyle. Stoi w miejscu. Jak przesuwam kamere to cały czas ten objekt zostaje w tym miejscu. Albo ja coś źle... Chodzi mi żeby on był np w rogu ekranu caly czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 dzięki, tyle że ten obiekt jest sobie tam i tyle. Stoi w miejscu. Jak przesuwam kamere to cały czas ten objekt zostaje w tym miejscu. Albo ja coś źle... Chodzi mi żeby on był np w rogu ekranu caly czas. To chyba ty coś źle, bo pieter dobrze napisał jak to zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 A dałeś to w End Step? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 https://gmclan.org/up44_11_view.html proszę bardzo... zrobiłem ci przykład :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterz_pl Opublikowano 16 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 O.. dzięki... robiłem 1 malutki błąd :) dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 No i pełna kulturka. :D Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi