Cygnus Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Dzień dobrym wszystkim Mam znikająca platformę wszystko ładnie działa,ale do platformy,która znika zrobiłem animację w paru krokach taki efekt zanikania..no i teraz...próbuje zrobić tak żeby animacja tej platformy uruchomiła się dopiero jak wskoczę na tą platformę,bo obecnie cały czas się uruchamia.. o to mój kod platformy ALARM 0 GML instance_change(obj_znikajacy,true); STEP GML if ( place_meeting( x, y - 1, obj_player ) ) { image_speed = 0.15; if ( alarm[0] <= 0 ) { alarm[0] = room_speed*1; // tu ustawiamy czas po jakim ma platforma zniknac } } CREATE GML //image_speed = 0.15;// tu chwilowo animacje wyłączyłem,bo mi non stop bezmyślnie migało.. Rozumiem,że w alarmie musze to ustawić?? że jak wskoczę na platformę włączy się animacja tej platformy i zniknie tak jak jest w kodzie w stepie ustawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 W Create daj GML image_speed=0//bo ma stać na początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cygnus Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 W Create daj GMLimage_speed=0//bo ma stać na początku kt117 dzięki...a myślałem,że to trzeba w alarmie zrobić.. świetnie działa;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi