Cygnus Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Cześć wszystkim, mam w scenerii gry 3 tła,no i chciałbym,żeby jedno było animowane,czy jest taka możliwość? np ptaki latają na jednym z tych backgroundów,a kolejne dwa są tylko statyczne tła,bohater chodzi poruszają się ładnie tła,a jedno jest z nich animowane...Nie chodzi mi o obiekty tylko o tło główne gry. Game Maker Studio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Specjalnie nie da się tego zrobić. Powód jest taki że tła są bardzo dużymi grafikami, animowanie ich zżarłoby RAM w każdym komputerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cygnus Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Tak też myślałem ,czyli tylko na obiektach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Optymalnie jeden obiekt zarządzający animacjami na warstwie bądź wszystkich warstwach. Im mniej obiektów użyjesz tym optymalniejsze bedzie, ale rowniez trudniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cygnus Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi