blondi Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Mam kłopot.Robię grę z widokiem z góry.Chciałbym zrobić by po wciśnięciu np. przycisku myszki bohater atakow niezależnie w którą stronę jest odwrócony.Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 ? Więcej szczegółów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Chyba juz jest taki temat... Chodzi ci o https://gmclan.org/index.php?czytajart=7 pkt 9 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Mam kłopot.Robię grę z widokiem z góry.Chciałbym zrobić by po wciśnięciu np. przycisku myszki bohater atakow niezależnie w którą stronę jest odwrócony.Proszę o pomoc. Mae Kupla nie rozumieć. Ubu mapata. Po za tym już zrobiłeś podobny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondi Opublikowano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 nie oto mi chodziło.Mam na myśli że ma się obracać przy naciśnięciu strałki na klawiaturze.yszka była tylko przykładem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Poprostu w chwili ruchu do gory zmien mu sprite na odwrocony plecami itd :) To nic trudnego. W zdarzeniu no key dajesz mu standartowego sprite'a i gra muzyka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondi Opublikowano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 CZEKAJ...PATRZĘ...WRZUCAM...TESTUJĘ...I...JEST OK WIELKIE DZIĘKI! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondi Opublikowano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Teraz nowy problem czy coś podobnego.Chciałbym zrobić grę FPP, ale nie chcę kopiować silnika gry który ktoś zrobił i pewnie się trochę narobił.Czy mógł by mi ktoś trochę pomóc z widokiem spluwy,przeciwnikami ,Oraz skryptami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Huhuhu, porywasz się z motyką na słońce. Naucz się najpierw robić gry 2D, bo 3D to tylko i wyłącznie wyświetlanie grafiki do silników gier takich, jak się pisze do 2D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondi Opublikowano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Dzięki za odpowiedź.Masz rację na razie zajmę się grami 2D czy coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 http://gamemaker.nl/tutorials/fps.zip - kurs jak napisac strzelanie FPS taka jak Doom :) Po ang. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi