Phoenix Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam. Kodze sobie w wolnych chwilach mały symulator wyścigów. Mój problem polega na tym, że trasa jest powyzej napisów jakie generuje mi obiekt control. Próbowałem z depthami, ale w ogóle to nie działa. Jest to troche uporczywe, bo chciałbym zrobić na torze tarki, a one są ponad samochodzem... Druga sprawa to pytanie o czas. W GM'ie istnieje możliwość liczenia w tysięcznych sekundy? Aktualnie mam tylko do dziesiętnych i brak konkretnego pomysłu do powiększenia "skali". Dzięki, pozdrawiam. PS: szukałem w tematach, ale brak odpowiedzi na moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 get_timer() zwraca ci miliardowe części sekundy licząc od początku uruchomienia gry. Z depth musisz bawić się w inne obiekty, np zrobić osobny drugi controler który będzie odpowiadał za rysowanie, albo... Próbować draw GUI Edit: Sorry dopiero doczytałem że chodzi o 8.1. Rób inne obiekty o innym depth, i kombinuj z funkcjami od czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 No to przecież napisałem, że próbowałem :). Zmieniałem depth to na -1, -100, 1, 12, 143, nic nie działa. Samochód i to co pisze controler jest pod obiektem trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Dobra. Ogarnąłem. Zamotałem się z + i -. Można usnąć temat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi