Cekol Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 robię gre w pełni którą można zmodować czyli: są pliki txt jako obiekty i np w takimt txt by się znajdowało: create="gravity=0.1" step="..." draw="..." i teraz po jakiejś czynności np player ma wystrzelić obiect strzał.txt i gra ma pobrać do tego obiektu czynności z tego pliku :blink: chyba mnie rozumiecie :( jeśli nie to chodzi mi o modowanie takie jak w gusanos jest dużo pytań na tym forum jak pobierać zmienne z pliku lecz ja ich niezrozumiałem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Najlepiej zrobić jakiś język skryptowy, na którym całą mechanika gry będzie leciała i można zmodyfikować. Ale raczej to nie będzie w GM'ie zbyt wydajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 8 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 raczej mi do szczęścia są potrzebne tylko jak zrobić aby pobrać z pliku *.txt 3 zmienne create step i draw tylko to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 plik.txt: create = "zmienna = 'ale jaja'"; step = "zmienna = zmienna + 'hahahaha'"; draw = "draw_text(100,100,zmienna);"; w create: create = ""; step = ""; draw = ""; execute_file("plik.txt"); execute_string(create); w step: execute_string(step); w draw: execute_string(draw); jakoś tak ja bym kombinował :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 8 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 thx Pieter6 :thumbsup: niedługo dam grę z możliwością całkowitej przeróbki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 nie ma za co :) jak jeszcze coś chcesz to wal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 na pewno calej?, zebysmy tylko ze strzelanki pacmana nie zrobili :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 9 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 A miało być tak pięknie... :] już zacząem robić ten engine modowania i mi wyszło :D pierwszy obiekt działał :D więc chciałem zrobić aby obiekt stwożył inny obiekt czyli użył innego pliku.txt i tu zaczęło mi się rypać :( oto efekt mojej pracy: https://gmclan.org/up808_4_gusanos.html proszę speców od gma jeżeli mogą to aby przerobili to tak aby działało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 dobra poprawiłem: i dodałem kilka rzeczy. masz komentarz w plikach .obj https://gmclan.org/up44_4_gusanos.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 9 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 tylko ten link co podałeś to jest ten który na początku ja dałem tylko że w innym uploadzie,bez zmian tak tylko powiem: -z tych obiektów miało wynikać że leci sobie rakieta i robi dym :D tylko potem mi się zkaszaniło :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 aaaaaa oto ci chodzi ok zrobię ci to. EDIT: No proszę Cię bardzo: https://gmclan.org/up44_3_poprawiony_gusanos.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi