Revael Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 W Create Event mam: alarm[0]=irandom(300) W Alarm[0] Event mam: if place_free(32,64) instance_create(32,64,obj_square) Obiekt pojawia się tylko raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Po pierwsze po odpaleniu alarmu alarm się zeruje. w alarm[0] musisz dodać ustawienie kolejnego alarm[0]. Po drugie mając kod GML instance_create(32,64,obj_square) Będziesz spawnować obiekt na pozycji [32,64]. Czy to napewno jest to o co Ci chodzi? Jeżeli chodzi ci o 32 piksele w prawo od pozycji obiektu i 64 piksele pod pozycja obiektu to musi być GML if place_free(x+32,y+64) instance_create(x+32,y+64,obj_square) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revael Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Obiekt spawnuje się tam gdzie się ma spawnować ale po dodaniu kolejnego alarm[0] obiekt wciąż spawnuje się tylko raz ;_; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 I am vader nie wytłumaczył. Po prostu po tym jak alarm się wykona musisz go znów włączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revael Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Mógłbyś napisać jak to zrobić? Ja nie mam pojęcia ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 W alarmie gdzie masz instrance_create() dopisz na końcu alarm[0]=irandom(300). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revael Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Dzięki pomogłeś. Mistrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi