LyanVu Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam, otóż mam taki problem. 1>\source.cpp(121): error C2440: '=' : cannot convert from 'initializer-list' to 'int' 1> Only an initializer-list with zero or one elements can be converted to this type zmienne z którymi mam problem: unsigned int tStatystyki[6] = {5 , 5, 10, 5, 5, 0 }; unsigned int teStatystyki[6] = {5 , 5, 10, 5, 5, 0 }; unsigned int tObrazenia[2] = { 0, 0 }; unsigned int teObrazenia[2] = { 0, 0 }; I miejsce gdzie ten problem występuje: tObrazenia[2] = { tStatystyki[0] * 2, tStatystyki[0] * 3 }; teObrazenia[2] = { teStatystyki[0] * 2, teStatystyki[0] * 3 }; przy tStatystyki[0] *3 i teStatystyki[0] * 3 pokazuje sie komunikat: "Too many initializer values" Czy ktoś wie o co chodzi? //edit Jeżeli to nie wystarcza moge dać caly kod ale trochę tego jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Przypisujesz wszystko pod 2 pole w obydwu tablicach w których max to pole nr 1, usun [2] z przypisan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Taki błąd masz, bo do drugiego elementu tablicy tObrazenia wsadzasz tablice dwuelementową... czy może raczej, jak kto woli po prostu 2 wartości, dla tablicy dwuelementowej. Zrób to tak: tObrazenia[] = { 0, 0 }; wtedy tObrazenia[ 0 ] = 0 i tObrazenia[ 1 ] = 0, lub pobaw się wskaźnikami, ja tam nie wiem czego chciałeś dokonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyanVu Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 O mój Boże -.- Co ja zrobiłem. Dopiero teraz to zauważyłem... Dzięki ci ~DarkTeam. Pomyliło mi się inicjalizacja z przypisaniem ;] Tobie Maniek również dziękuję ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi