kt1117 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Cześć, nie mam płytki Ubuntu a trochę to waży, a chciałbym przywrócić wszystko do stanu po zainstalowaniu systemu. Czysty dysk i jedynie działający system. Nie znam żadnych haseł do niego. Da się to jakoś zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Da się Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 A jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Hmm Musisz najpierw zrestartować hasło użytkownika Najlepiej jest tu mieć płytę z (w zasadzie) bylejakim Linuksem, zamontować katalog główny i schrootować, a potem zmienić hasło Jak nie masz płyt z Linuksem, zawsze możesz zabootować Pendrive'a Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfMaciej Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Pod warunkiem, że jest ustawione w BIOS boot from cd/usb zamiast dysku. No, a jest szansa, że tak nie masz :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Pod warunkiem, że jest ustawione w BIOS boot from cd/usb zamiast dysku. No, a jest szansa, że tak nie masz :thumbsup: W nowszych BIOS'ach (nie wiem, 2005 rok?) jest Boot Menu, z którego wybierasz Jak napiszesz na normalnym forum to ci powiedzą co dopisać do bootloadera, ale dla mnie za wysokie progi :> Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi