MaxGaming Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zadam głupie pytanie, ale jak się podawało ścieżkę względną z uwzględnieniem podfolderów w C# w funkcji System.Diagnostics.Process.Start();? Kiedyś to robiłem, ale potem miałem przerwę roczną w programowaniu ogólnie i w C# i w GM itp. I teraz nie mogę sobie przypomnieć, a kombinuje i kombinuje :/ Chodzi o kompilator Visual Studio C# 2005 w darmowej wersji Express. Mam 2 funkcje i pierwsza działa, a przy drugiej wyskakuje brak pliku, chociaż on jest na 100%! Próbowałem otworzyć appkę jako admin i nic :/ private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { System.Diagnostics.Process.Start("SP3XP.exe"); } private void button2_Click(object sender, EventArgs e) { System.Diagnostics.Process.Start("D1/Install.exe"); } Tak jak w funkcji przycisku button2 dawało radę podawać ścieżkę przy wczytywaniu RTF-a to RichTextBox-a, a tu kupcia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Nie jestem pewny, ale być może dlatego, że ścieżkę trzeba oddzielić backslashem (\). "D1\\Install.exe" lub @"D1\Install.exe" BTW. Jest już wersja 2013. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 O stary, ale ze mnie kretyn xD Pamiętałem, że 2x razy chyba było, ale myślałem, że "/", a nie "\" xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Dopiero zauważyłem twoje BTW :P Muszę używać(albo inaczej: łatwiej mi) ze względu zgodności ze starymi systemami(XP) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Ale nawet walić to mam nowy problem :D Mam apkę, która de facto jest małym czytnikiem RTF-a. I on od czytuje plik "DATA/instrukcja.rtf" i otwiera jak otwieram tą apkę bezpośrednio. A jak otwieram z innej apki, która jest swoistym menu płyty wyskakuje bląd apki CZYTNIKA, że nie ma pliku "DATA/instrukcja.rtf". Plik jest i otwiera go, jak otwieram ręcznie. Co jest nie tak? PS:Sorka za triple. ale zupełnie zmienia się istota postu, więc chyba dla zauważenia mogłem dać kolejny post pod rząd :)) Jak nie to przepraszam, nie bijcie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 "DATA\instrukcja.rtf". Znowu pomyliłeś / z \. Chyba, że ten plik jest z internetu to zwracam honor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 hehe bo działało wcześniej xD Tylko jak nie bezpośrednio włączam to nie działało :P Jutro spróbujemy, bo dziś to jestem trochę schlany szczerze powiedziawszy i lepiej się za to nie biorę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Sprawdziłem jednak dzisiaj i pudło :/ Nadal ten sam error: NA PEWNO PLIK TAM JEST! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Sprawdziłem jednak dzisiaj i pudło :/ Nadal ten sam error: NA PEWNO PLIK TAM JEST! @e: a kod: private void Form1_Load(object sender, EventArgs e) { richTextBox1.LoadFile("DATA/Keys.rtf"); } Mam dwie identyczne apki tylko jedna wczytuje "keys.rtf", a druga "instrukcja.rtf" i w obu to samo(zresztą logicznie :P). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 No ale dalej masz / zamiast \ w kodzie. Poprzednio pomogło to i może teraz pomoże. Dopiero zauważyłem twoje BTW tongue2.gif Muszę używać(albo inaczej: łatwiej mi) ze względu zgodności ze starymi systemami(XP) smile2.gif Visual 2010 działa na xp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Ale i tak i tak stawiałem("\" i "/") i gówno xD 2010 działa ale z doinstalowanym którymś net formeworkiem, tylko nie pamiętam którym, a musi na czystym XP ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 A jesteś pewien, że nie pomyliłeś wielkości liter? W błędzie masz Keys.rtf, a w poście piszesz o keys.rtf. Visual 2010 automatycznie instaluje frameworka 4.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Wielkość sparawdziłem, jest OK. Teraz zmieniłem, żeby menu bezpośrednio otwierało RTF(w domyślnym programie do tego), ale teraz są jaja dopiero :P Otwiera Instrukcja.rtf, a Keys.rtf nie, a kod i miejsce jest IDENTYCZNE. To są kpiny jakieś :/ Ale nie chodzi mi o to, czy dziaa V2010, tylko produkty. Wiem, że da się w 2010, czy nawet 2013 zmienić to w opcjach zgodności, ale ponoć potrafią się dziać dziwne rzeczy :/ Wolę na 2005 siedzieć dla pewności, co to mi przeszkadza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Może złe rozszerzenie masz czy coś. Pokaż kod i screena z folderu bo coś mi się nie chce wierzyć. Programy z visuala 2010 muszą działać na xp. Jak inaczej chciałbyś debugować? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 EDIT: Już naprawiłem, miałem dwie funkcje odpowiadające za jedną czynność z czego jednej używałem, a drugiej nie. I nie wiedząc o tym zmieniałem nie tą którą używam :P Dzięki i sorka za problem :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi