Wolfoxer Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Mam problem, jeden orygin powinien być na głowie żeby się dobrze obracał, ale... ja potrzebuje drugiego na lufe pistoletu żeby pociski zawsze leciały tylko z niej (jak dam na głowe to będzie lecieć jak bądź), wie ktoś co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Przecież możesz przestawić miejsce (dodając do x, y) z którego będzie "wystrzeliwany" pocisk :) Np. instance_create(x+10,y+1,oKula); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Ale ze mnie n00bek nie? Możecie zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały_wilk Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Możesz ściągnąć GtaExample i zobaczyć jak tam to jest zrobione, lub ( zakładam teraz, że masz broń "doczepioną" z przodu mniej więcej pośrodku playera i zrobiony strzał ) ustawić oring pocisku na np. - 20 - im większa będzie liczba na minusie tym dalej od gracza będzie pojawiał się pocisk i leciał ( działa to jeżeli ludek ma broń na środku - bo wtedy dobrze się do "dopasowuje" do położenia broni, a jeżeli broń jest z boku to będzie i tak leciało swoją trasą ). Tymon - ale będzie lecieć tylko z tego punktu i jeżeli gracz się odwróci to raczej z lufy nie wyleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 @biały_wilk: To niech nauczy się wykożystywać cos i sin z direction :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały_wilk Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 A nie uważasz, że trzeba było napisać to już w poprzednim poście? ( tak to można próbować i próbowac to zrobić i nic - wiem z własnego doświadczenia ) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Wiesz, czasami praca z komputerem wymaga trochę wysiłki umysłowego od jego użytkownika :). Jeśli bym wszystko podał na tacy ładnie przyozdobione to jaki był by z tego pożytek? Naprawde czasmi trzeba tylko ruszyć wyobraźnią/głową, rozwiązanie może być bardzo blisko ;) Z doświadczenia wiem że czasami przydaje się nie udzielanie wprost odpowiedzi na męczące nowicjuszy pytania :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi