OwocekTV Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Witam. Mam pewien problem, otóż próbowałem w różne sposoby zrobić kod, który losuje itemy które mogą wypaść z wrogów. Chodzi mi mianowicie o to, że np. Zabijamy wroga, i może z niego wypaść jeden przedmiot, obj_money, obj_apteczka lub obj_diamond. I teraz moje pytanie, jak w najprostszy sposób można to zrobić? Z góry dziękuję za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Object wrog, event Destroy: instance_create(x,y,choose(obj_money,obj_apteczka,obj_diamond)) Funkcja choose(x1,x2,...,x16) wybiera losowo jeden z podanych argumentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OwocekTV Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Wszystko działa, wielkie dzięki! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Mały szczegół. Robiąc w ten sposób: choose(obj_money,obj_money,obj_money,obj_apteczka,obj_diamond) zwiększasz szanse na wypadnięcie pieniążków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi