Markos Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Nie lepiej uczyć się prawidłowej metody na kodzie? Przecież te klocki są już trochę przestarzałe :P . Ssij to: http://gamemaker.nl/tutorials/multiplayer.zip - masz tam plik PDF z kursem i przykład. Oczywiście po angielsku :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Poszukaj na oficialnym forum Game Makera tam jest mp gry RPG :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 13 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 W sumie postaram sie :) moze cos mi wyjdzie :P a co do klockow no to co ze sa stare :P moze jednak ktos zrobi przyklad i tak? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały_wilk Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Klocki = mniej wydajności niż w kodzie GML, przestarzała metoda = znowu mniejsza wydajność niż nowszymi i lepszymi technikami, dużo osób na multi = ogólne spowolnienie/cięcie ( jeżeli technika gry jest niewydajna ) gry dla wszystkich, wszystkie powyższe powody razem wzięte = tragedia, czyli masz wytłumaczenie ;) Marmot - dla zaczynających tworzyć w multi przykład dobry na jakąś prostą gierkę. Ale już np. zrobienie przewijania ekranu dla każdego gracza osobno może być istną linią Maginota ( wiem z doświadczenia, jak zaczynałem na multi ile było z tym cyrków i ile pomysłów na rozwiązamnie tego problemu ) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi