Czarny Ass Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Tak się zacząłem zastanawiać czy moje sposoby w tej kwestii nie są przstarzałe i nieoptymalne, a mianowicie: Czy nie ma teraz jakichś nowych funkcji w HTML(5), które by pozwalały na wyznaczenie regionu w którym wyświetlany będzie np. tekst. Ja robię divy + CSS i opcjonalnie JS, by zapewnić funkcjonalność takich "ulepszonych" bloków. Nie jest to przestarzałe? Nadal się tak robi? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 tak, nadal i nie jest to złe (div + css, js jedynie do speyficznych dynamicznych elementow) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 O te dynamiczne elementy mi chodziło z JS. Cieszę się, że wciąż jest to aktualne, bo wygodne, a i czytelne. ;) Dziękuję za odpowiedź. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bratek Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Kiedyś strony tworzyło się w tabelach, ale odeszły do lamusa. Zostały wyparte przez divy i css i na dzień dzisiejszy to cały czas króluje. HTML 5 wprowadził kilka nowych znaczników, ale ja osobiście nie zawracam sobie nimi głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Nawet często jak się robi bardziej zaawansowane projekty warto zastąpić większość "typowych" znaczników (jak np. img) divem, dla uniknięcia wielu problemów, zyskania na czytelności i dodatkowej funkcjonalności. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi