pawel_bmx Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Jaki odpowiednik w kodzie mają cyfry od 0 - 9? Z klawiszy numerycznych to vk_numpad0-9, ale pod zwykłe cyfry nie pasują. W jaki sposób można zablokować konkretne klawisze? Chodzi mi o to żeby w editboxie można było wpisywać tylko cyfry i kropke. W sumie to można zrobić tak że: if keyboard_check_pressed()=true then {reszta kodu}, ale niestety nie mogę tego użyć. Proszę o inny sposób... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Odp. na pierwsze pytanie ord('0') itp. chyba ... jestem w pracy, wiec nie moge sprawdzić... Co do drugiego to nie chce mi się teraz myśleć :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_bmx Opublikowano 11 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Mam jeszcze jedno pytanko: jak zamienić stringa na integer? W helpie wyszukałem polecenie string(val) i zrobiłem że a = string(global.text1), ale niestety nie działa. Ehh, sam odpowiadam sobie na pytanie, hehe: zamiast string() powinno być real() :D . Prosiłbym o pomoc w zagadnieniu z pierwszego postu w tym temacie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi