Ice Cube Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 siema jezeli robie animacje sprajta w 2d wszystko dziala ustawiam image_speed na dowolna wartosc, w draw daje draw sprite i animacja hula aż miło :) a jezeli robie cos takiego w 3d: image_speed=1 d3d_draw_block(x-16,y-16,0,x+16,y+16,64,sprite_get_texture(sprite46,-1),1,2); - to animacja nie dziala ^ pytanie: / czy image_speed ma jakaś zmienna która moge wstawic tutaj --------- czy tylko zostaje mi robienie petli z inna zmienna,ktora poruszy animacje? :( pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 strzelam, że nie masz ustawionego tego sprita na sprite_index Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Cube Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 strzelam, że nie masz ustawionego tego sprita na sprite_index Karolo raczej niemam,nie używałem jeszcze tego możesz mi to jakos wytłumaczyc,opisac jak to dziala,napewno tego uzyje pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Tekstura nie będzie animowana, musisz np. każdą klatkę dać w innym spricie i pętlą zmieniać texture. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeok2 Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 ja mam inny problem mam zrobiony obiekt 3d sprite wczesniej mi dzialal ale jak usunalem roomy i zaczalem od nowa je tworzyc to nie bylo widac sprite a z animacją zrób event create set variable w pierwszym wpisz image_speed a w drugim 0.3 jeszcze raz set variable w 1 image_index floor(random(4)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi