JerryJohn Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Witam, Potrzebuję jakiegoś skryptu, który podzieli mi string o długości x na string o n wierszach długości y, wstawiając w odpowiednie miejsca znaczek #. Tyle udało mi się zrobić dotychczas: GML var _descl,_i,_temp; _descl = 30; _i = 1; while ( string_length( _tooltipContent[6] ) > _descl*_i ) { _temp = _tooltipContent[6]; _tooltipContent[6] = string_insert( "#", _temp, _descl*_i ); _i += 1; } Ale sęk w tym że to potrafi rozwalić wyraz na kawałki, a tego bym nie chciał. Niestety nie umiem napisać działającego algorytmu który by odpowiednio wstawiał # przed lub po wyrazie, dlatego zwracam sie o pomoc :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Być może wystarczy Ci draw_text_ext(). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryJohn Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Niestety nie, potrzbuję znać wysokość tego stringa przed narysowaniem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 No więc string_height_ext(). ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryJohn Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 O żesz, nie wiedziałem że taki coś istnieje :P Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Nie ma za co. Sam kiedyś tak kombinowałem. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi