Zychu Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 chce zrobić że gdy klikne w gore ekranu zmienia sie animacja "idzie w gore" i zeby szedl w gore a jak klikne w inny kierunek zeby tez zmienila sie animacja i tam szedł tak jak w strategii tego najbardziej mi brakuje razem z tytułem gry reszta to pikuś :) jak ktos mi pomorze umieszcze go w creditsach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Aaa! Już lece, już robie! Create cel_x = x; cel_y = y; Step if mouse_check_button_pressed(mb_right) { cel_x = mouse_x; cel_y = mouse_y; } if cel_x != x && cel_y != y { move_towards_point(cel_x,cel_y,min(point_distance(x,y,cel_x,cel_y),10)); } Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 9 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 chodzenie to ja umiem ale jest gorzej ze zmianą sprita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Jeśli masz zarejestrowanego GM-a, sprawa jest w miarę prosta. Wystarczy komenda: if speed>0 { sprite_index=chodzenie image_angle=direction } else { sprite_index=stanie } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Nie łatwiej dać w step: image_angle=direction; ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Łatwiej. :) Ale wtedy ludek nie ruszałby nogami. :P Można też tak: if normalmode=1 { if speed>0 { image_angle=direction sprite_index=chodzenie } else { image_angle=direction sprite_index=stanie } } Po to, żeby ludek mógł też mieć inne animacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 10 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 dzieki ale chodzi mi o coś innego chce zrobic gdy nacisne w gore ekranu zmieniała sie na animacje "chodzenie w gore" a jak nacisne naprzyklad w dolny rog zeby zmieniala sie na animacje "idzie w lewy dolny rog" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Sprawdź direction. I np. dla ruchu w góre zrób zakres 135-45stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 10 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 dzieki juz wiem jak to napisac a jakby ktos chciał if(direction > iles) { sprite_index := sprite; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Nie mogłeś zedytować poprzedniego posta :P ? A ty musiałeś się odzywać?! Marmot, żeby mi to było ostatni raz, mówię serio. Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi