Nikas Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 cze http://enigma-dev.org/ znalazłem w internetach coś takiego, jakiś darmowy game maker bawił się ktoś tym? ja właśnie odpalam i zobacze jak to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Czemu widzę tam przykłady z GM? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Czy można w tym gry legalnie sprzedawać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallo Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Czemu widzę tam przykłady z GM? :P Like Game Maker, ENIGMA comprises both an easy to use Drag & Drop system as well as its own programming language. This programming language, known as EDL, is essentially a mix between C++ and Game Maker's GML. Note that most of these game were made in Game Maker, but ENIGMA can directly compile Game Maker games so they run a lot faster! Most of these games could also be made even faster by taking advantage of ENIGMA's extra features such a type casting and control over the internal mechanisms. Czy można w tym gry legalnie sprzedawać? Wiki:The licensing allows you to use, modify, and share the source code of ENIGMA and even make commercial derivatives of the program as well as sell your games made with the program. BTW. Nie mogę screenów znaleźć, nie ściągam. Czy ten post zalicza się jako pomocny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Dzięki, przenoszę się na enigmę. Zainstalowałem, jest super widzę, że używa g++ i ma minigw. Mój screenshot: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Nie wiem czemu to mi wygląda bardziej na jakaś dziwną nakładkę na gm niż zupełnie inny program (pewnie dlatego że wygląda jak centralna zrzyna z gm :P) Ciekawe czy uda mu się odpalić mój projekt i czy będzie jakaś różnica w fps :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Niee, ściągnij to obczaisz, że to o wiele mniej intuicyjne niż gm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Fervi był szybszy https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=29584. A tak przy okazji. Skoro ENIGMA jest na licencji GNU GPL 3 to czy gry też powinny być nią objęte czy tylko modyfikacje ENIGMY? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 No właśnie ja próbowałem odpalić swój projekt żeby sprawdzić FPS to pełno błędów było i nie chciało mi się ich poprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Fervi to wcześniej odkrył, niemniej jednak nie jest to jeszcze idealnie spójne z GM, często dzieją się dziwne różne rzeczy z importowanymi projektami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Fervi to wcześniej odkrył, niemniej jednak nie jest to jeszcze idealnie spójne z GM, często dzieją się dziwne różne rzeczy z importowanymi projektami. Może nie dziwne rzeczy, ale nie ma wielu funkcji przez co są problemy z tworzeniem pod to. Niemniej coś się da wyklecić, ja w tym robię swój projekt i śmiga http://enigma-dev.org/forums/index.php?top...38.msg12573#new Fervi PS - g++ i ma minigw - używa czego chcesz, może używać clanga i możesz robić gry na Androida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xedom Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Da się pod tym kompilować na Androida, ale szczerze... Enigma to taki półśrodek. Ni to GM, ni to coś innego. Jeśli chcecie te wszystkie epickie możliwości to najlepszym wyborem będzie C++. Do tego sprawienie, żeby wasz projekt się pod tym odpalał to katastrofa. Raz mi się udało doprowadzić do sytuacji, w której Superhero Defeated kompilował się bezbłędnie, gra się włącza - czarny ekran. I tak stoi ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Da się pod tym kompilować na Androida, ale szczerze... Enigma to taki półśrodek. Ni to GM, ni to coś innego. Jeśli chcecie te wszystkie epickie możliwości to najlepszym wyborem będzie C++. Do tego sprawienie, żeby wasz projekt się pod tym odpalał to katastrofa. Raz mi się udało doprowadzić do sytuacji, w której Superhero Defeated kompilował się bezbłędnie, gra się włącza - czarny ekran. I tak stoi ;/ Jak możesz, to daj kod źródłowy, chętnie zobaczę (u mnie nigdy nie było problemów z kompilacją, ale wiadomo - Linux :D) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 jak skompilować na androida? w GMS było sprawdzanie android SDK itd, tutaj nic takiego znalezc nie moge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 jak skompilować na androida? w GMS było sprawdzanie android SDK itd, tutaj nic takiego znalezc nie moge Nie jestem pewny czy działa, ale http://enigma-dev.org/docs/Wiki/Android Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 In trunk/ENIGMAsystem/SHELL/Makefiles/, copy MacOSX/Android and MacOSX/AndroidSym into Linux/ and change their contents so that they reflect the location of your ndk. For instance: Replace: cd Platforms/Android/EnigmaAndroidGame/jni && /Users/alasdairmorrison/Documents/AndroidSDK/crystax/ndk-build with cd Platforms/Android/EnigmaAndroidGame/jni && /home/username/android/android-sdk-linux_x86/android-ndk-r4-crystax/ndk-build w tym miejscu wymiękłem i nie mam pojęcia, co zrobić :P Ta instrukcja dla linuxa tylko :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Próbuj się bawić Cygwinem :D Cóż, społecznościowe produkty zazwyczaj tworzy się dla Linuksa (chociaż nie zawsze) i dlatego ma lepsze wsparcie i bajery (np. LibreOffice). Niemniej jednak nie wiem czemu takie rzeczy z Enigmą, bo de facto większość to chyba Windowsiarze robią enigmę Niemniej jednak wydaje mi się, że chyba chodzi o skopiowanie odpowiednich plików do odpowiednich katalogów Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Dalej bądź przekonany ,że linux jest we wszystkim lepszy od windowsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Dalej bądź przekonany ,że linux jest we wszystkim lepszy od windowsa Ja to po prostu wiem Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Może linux jest lepszy w paru rzeczach ale nie we wszystkim :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Może linux jest lepszy w paru rzeczach ale nie we wszystkim :P. W większości rzeczy, dlatego jest "wyjebany w kosmos" (NASA stawia na Debiana) Myślę, że początkiem sukcesu Linuksa będzie zrównanie Wine z Windowsem lub jakieś inne rzeczy. Ale nie przyszliśmy obrażać Windowsa, tylko gadać o Enigma-Dev Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi