Huron Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Witam , może jestem niedorozwinięty lub głupi ale nie znalazłem rozwiązania na forum. Chodzi o to że mam parę pokoi(roomów): 1.Menu 2.Poziom1 3.Poziom2 4.Koniec I tutaj zaczyna się problem jeżeli Menu jest na końcu to normalnie liczy mi życie i punkty(używam wbudowanego "zliczacza"),a jeżeli nie to ginę po pierwszym spadnięciu na przeszkodę(lawę). Proszę o jak najszybszą pomoc , i z góry dziękuję. Edit: Zakładam iż to temu że menu to też room , prosił bym tylko od odpowiedź czy jeżeli zrobię menu (jeśli się da inaczej) to problem będzie rozwiązany? Mile widziany także jakiś poradnik do tego , lecz do niczego nie zmuszam ale trudzę się z tym problemem już 3 dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Jak dla mnie, to słabo wytłumaczyłeś co i jak. Przykładowo ja nie za bardzo zrozumiałem o co biega bo podałeś za mało informacji. Problem może wynikać z tego, że w menu możesz mieć obiekt który ustawia ilość żyć. Dobrze by było jakbyś załączył, albo plik edytowalny gry (wiem, że to raczej odpada), albo kod gdzie ustalasz ilość żyć, kod kolizji z lawą, oraz kod w evencie No More Lives, wtedy możliwe, że ktoś będzie ci w stanie pomóc :P Nie sądzę, aby pokoje miały tutaj coś do gadania... raczej ich zawartość (czyt. obiekty). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huron Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 No więc tak w 1 pokoju tzn "MENU" mam tło i na nim 2 buttony Nowa Gra , Wyjście. Do rozpoczęcia nowej gry nie użyłem kodu tylko akcje "Go to Next room" do wyjścia "End Game" . Może powinienem użyć kodu lecz nie wiem jakiego ;] Więc pytam czy zastąpienie kodu samymi akcjami ma coś do rzeczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huron Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Dziękuje za pomoc temat do zamknięcia , problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi