ALT Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Więc mam dwa pytania: 1. Na początku wchodzenia na server, mam ładowanie mapy i pozycji na której gracz się wylogował. Nie fajnie to wygląda jak nagle się teleportujesz, a obok ciebie pojawiają się gracze i drzewa. Więc jak sprawdzić czy wszystko zostało już przesłane i jeśli można, dorobić do tego pasek postępu, oczywiście używam 39Dll 2. Znacie jakiś dobry przykład pola tekstowego, lub dll'ka którym można by to zrobić. Słyszałem ze był kiedyś taki, ale nie mogę znaleść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 1) wysyłasz pakiet informujący, że wszystko dotarło i voila. Co do paska postępu to odbierasz mapę - ustawiasz pasek na 25%, odbierasz pozycje obiektów - ustawiasz pasek na 50% itd. 2) https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=27748 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Co do drugiego, to widziałem, ale chce same input boxy, nie całe gui. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Przecież nie musisz używać wszystkiego. Jak zależy Ci na samych input boxach (tudzieć text boxach) to wywal niepotrzebne funkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Jak chcesz same input boxy to sobie je napisz, to jest max 5 linijek kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Dobra, już mam wszystkie potrzebne odpowiedzi. Ale mam jeszcze jedno pytanie: Mam takie zmienne: GML global.a[1]="" global.a[2]="" global.a[3]="" global.a[4]="" global.a[5]="" global.a[6]="" I teraz problem polega na tym, że nie mam zielonego pojęcia jak najoptymalniej przeniesć wszystkie wartości o poziom w góre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 pętla lub użyj kolejek GML for(i=0; i < 6 - 1; i+=1) global.a=global.a[i+1]; Indeksuj tablice zawsze od 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ooo wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi