Fervi_ Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witajcie! Pracuję nad pewnym małym prodżektem Ołpen Sors i nie mogę tego rozgryźć GML else if (keyboard_check(vk_left && vk_up)) { image_index=4; } Chcę, by ten kod działał :P Pewnie coś ze składnią jest źle, ale myślę, że czytając dowiecie się o co mi chodziło Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Byłeś blisko ;p if( keyboard_check(vk_left) && keyboard_check(vk_up) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 GML if (keyboard_check(vk_left)) { image_index=1; } else if (keyboard_check(vk_right)) { image_index=2; } else if (keyboard_check(vk_up)) { image_index=3; else if( keyboard_check(vk_left) && keyboard_check(vk_up) ) { image_index=4; } else { image_index=0; } Możesz sprawdzić czy u ciebie działa? Mi wyrzuca błąd Check `obj_statek::step...Syntax error in object `obj_statek', Step event:0: Line 1, position 1 (absolute 0): Unterminated brace at this point Być może Enigma ma błąd i wolę się upewnić (i zareportować przy okazji) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Przy vk_up zapomniałeś dać klamry zamykającej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ok, dzięki za wszystko - śmiga jak nówka :P Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi