outlaw Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Witam, mam taki oto sobie kod dla Left Button: GML if objClickable==1 { execute_program(_gDIR+_launcher,0,false); objClickable=0; } gdzie _gDIR = zmiennej wyciąganej z odpowiedniego pliku; oraz _launcher = zmienna wyciągana również z pliku, lecz innego, reprezentuje ona nazwę pliku .bat, w którym zapisane mam polecenie start i odpowiednią ścieżkę do pliku; objClickable po prostu decyduje o aktywności klikalności obiektu. Teraz tutaj zaczyna się problem, ponieważ każde jednorazowe kliknięcie i wykonanie skryptu, z niewyjaśnionych przyczyn otwiera mi kilkanaście plików ze zmiennej _launcher i, co idzie w parze, kilkunastokrotne wykonanie tam znajdującego się polecenia START, czego efektem jest zawalenie całej pamięci otwartymi aplikacjami... Więc, moje pytanie to dlaczego tak się dzieje oraz jakie jest rozwiązanie tego problemu. Pozdrawiam EDIT: Ok, już działa. Rozwiązałem sprawę po prostu przerywając działanie obiektu po zwolnieniu dll'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Left Button Pressed? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outlaw Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 no właśnie próbowałem, i raz udaje się uzyskać pojedyncze wykonanie skryptu, a raz wyskakuje mi całkowicie randomowa ilość okienek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Czy próbowałeś może z mouse_check_button poprostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outlaw Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 jeśli dam w STEP GML if mouse_check_button_pressed(mb_left) { alarm[0]=1; } i w alarm[0] GML dos_init(); execute_dos("start "+_gDIR+_launcher,0); dos_free(); dalej jest ten sam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi