FanXX Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Tyle że nie działa asynchronicznie, więc prawdopodobnie zatnie się nawet na poleceniu pause, ewentualnie mogę przerobić. https://gmclan.org/up7191_4_console.html Może być tak że nie zadziała, po wpisaniu chociażby "time" konsola się zawiesza i trzeba wyłączyć program awaryjnie. Albo coś mi z kompem nie tak. Ale zasada działania jest bardzo dobra A dało by się to napisać w Visual 2012 graficznie? Coś jak by wygląd przeglądarki, górny pasek adresu to pole komend a dół to przewijana lista. Ciekawe nigdy nie myslalem nad tym i ciekaw jestem. A potem ten EXE użyć jako dodatkowe okno do GM na zasadzie API. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Tak, bo aktualnie czeka na wykonanie polecenia, i zwraca to co wypisało, można by to zrobić w ten sam sposób co Utermiko czyli osobno wpisujesz, i osobno czytasz. Ale na razie nie mam czasu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Nie wiem tylko czy przy emulacji DOS nie będą problemy u innych przy słabszych komputerach. A te małe laptopy będą mieć przechlapane. Ale ten dll nie emuluje DOS'a tylko uruchamia windowsowy wiersz poleceń (cmd.exe) w niewidzialnym okienku i przekierowuje strumień IO. A dało by się to napisać w Visual 2012 graficznie? Coś jak by wygląd przeglądarki, górny pasek adresu to pole komend a dół to przewijana lista. Ciekawe nigdy nie myslalem nad tym i ciekaw jestem. A potem ten EXE użyć jako dodatkowe okno do GM na zasadzie API. Nie wiem czy da się umieszczać kontrolki windowsowe w oknie GM'a. Trzeba by sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi