Sparrow Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Korzystam od wczoraj z programu Game Maker Studio i piszę swoją pierwszą grę. Mam pewien problem: otóż mój alarm po podniesieniu do wartości 60, przestaje "odliczać w dół": GML if (keyboard_check( ord('1') ) && alarm[1]==-1 ) {global.mana-=10; alarm[1]=60;} Jakieś sugestie? Korzystałem z wyszukiwarki i nie udało mi się odnaleźć satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. :( Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zapewne nie masz albo w ogóle zrobionego eventa tego alarmu. Musi być, chociażby wpisz tam taki super kod: GML //srutututu</span> albo ustawiasz co klatkę go, w efekcie stoi w miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheLukLook Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Utworzyłeś event alarmu? Kod jak dla mnie jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrow Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Dzięki wielkie, faktycznie pomogło utworzenie eventu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi