R.o.b Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 W evencie wciśnięcia lewej strzałki mam taki kod: GML for(i=0; i<=11; i+=1) { alarm[0]=2 } natomiast w alarmie:GML x-=3; Mój problem polega na tym, że obiekt wykonuje tylko raz czynność w alarmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 if(alarm[0]=0) { for(i=0; i<=11; i+=1) { alarm[0]=2 } } czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.o.b Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Mogłoby tak być, ale chce aby alarm był wykonany określoną ilość razy = 11 EDIT: źle przeczytał, ale potem sprawdziłem i jednak nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Potrzebna będzie zmienna pomocnicza. Create GML tmp_x = 0 Wciśnięcie lewej strzałki GML if(!tmp_x) { tmp_x = 11 alarm[0] = 2 } Alarm 0 GML x -= 3 tmp_x -= 1 if(tmp_x) alarm[0] = 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.o.b Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Dziękuje, głowiłem się nad tym dobrą godzinę i nie wpadłem na taki pomysł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi