mimikolaj Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Czesc! Jak zrobic takie wyrzucanie monet z klocka w kierunku gdzie skoczymy - chodi mi cos w stylu gry internetoej "coin box" (na notdoppler.com) dzieki za odpowiedzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 wyrzucanie monet z klocka w kierunku gdzie skoczymy Nie wiem, może coś w tym stylu. GML W collision klocka z graczem: ID=instance_create(x,y,moneta) ID.speed=3 ID.direction=point_direction(x,y,gracz.x,gracz.y)-180 Tylko grawitację ustaw, bo ci w kosmos polecą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO_mek Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Czesc! Jak zrobic takie wyrzucanie monet z klocka w kierunku gdzie skoczymy - chodi mi cos w stylu gry internetoej "coin box" (na notdoppler.com) dzieki za odpowiedzi ;) Chodzi o to, żeby podczas uderzenia przez hero w klocek np. od dolu wyskakiwały górą monety? Coś jak w Giana Sisters czy Mario? W klocku w kolizji z hero wstaw: GML var _temp: _temp:=instance_create(x, y, moneta_obj); //tworzy monetę _temp.direction:=other.direction; //nadaje kierunek utworzonej monecie taki sam jaki ma hero</span></span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimikolaj Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Chodzi o to, żeby podczas uderzenia przez hero w klocek np. od dolu wyskakiwały górą monety? Coś jak w Giana Sisters czy Mario? W klocku w kolizji z hero wstaw: GML var _temp: _temp:=instance_create(x, y, moneta_obj); //tworzy monetę _temp.direction:=other.direction; //nadaje kierunek utworzonej monecie taki sam jaki ma hero</span></span></span> Dzieki wszystkim, sprawdzo i zrobie nowa gre w piatek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi