Danieo Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Hej ! Od około tygodnia męcze się z graawitacją w GM'ie . Otóż jak zrobić skok ? Mam Zrobione tak że jeżeli postać zetknie się z ziemią to wtedy gravity=0 A moje kombinacje wyglądają tak: Po naciśnięciu W Leon_obj.y=10 A potem gravity=0.5 Po każdym wyrażeniu daje średnik. A problem tkwi w tym że postać zostaje na pozycji na która skoczyła. Macie pomysł jak to naprawić P.S Robie to w Game Maker: Studio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Po pierwsze to aby to był skok grawitacja musi być ujemna, z reszto po co się męczyć z własnym skryptem na grawitacje skoro w FAQ masz wszystko co Ci potrzebne aby zrobić platformówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danieo Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 No tak ale jak będe korzystał z gotowców nic się nie naucze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Jeżeli nie będziesz czytał, próbował i myślał logicznie to nic się nie nauczysz. Warto poznać dobry sposób i samemu zobaczyć czemu działa. Przeanalizowanie kodu daje dużo, kopiuj-wklej prawie nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danieo Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Właśnie mi o to chodzi dlatego jak już biorę gotowy skrypt to szukam w pomocy co robią poszczególne funcke i jakie mają zastosowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimikolaj Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Właśnie mi o to chodzi dlatego jak już biorę gotowy skrypt to szukam w pomocy co robią poszczególne funcke i jakie mają zastosowania Nie lepiej pobrac przyklad ze strony gm i go przenalizowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi