Crash Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Jak zrobić,że jak zbore np: diament,to żebym miał punkty??Lub życia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 diament ma mieć życia lub punkty? Czy może diament ma dodawać życia lub punkty bohaterowi? Sprostuj ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 No to daj w kolizji z diamentem klocek Instance Destroy i zaznacz w nim other. Dodaj potem do tego samego eventa klocek Set score czy jakoś tak, wpisz tam ile ma się dodawać punktów i zaznacz relative. Są to takie podstawy, że powinieneś je znać, chociażby analizując przykłady dołączone do GM. Postaraj się samemu też jakiś problem rozwiązać, a nie odrazu na forum, bo po paru twoich pytaniach poprostu jestem ciekaw czy coś w ogóle wiesz o Game Maker :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Umiem robić gre,ale nie umiem zrobić planszy do patformówki, nie umiem zrobić platformówki,bo postać mi za plansze wychodzi i niewiem jak zrobić ciąg dalszy planszy, nie wiem co zrobić zeby postać szczelała itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 CRASH na forum jest pełno tematów dotyczących strzelania! Poszukaj (chyba nawet w moim uploaderze jest jakis przykład strzelania). A co do tej planszy to nie wiem dokladnie o co ci chodzi. Jesli ci chodzi o to zeby plansza dążyła za bohaterem to użyj vievsów (czy jakoś tak się to odmieniało):P NIe bede Ci pisał dokładnie jak to zróbić. Wpisz w wyszukiwarce na forum views czy viws'y a pewnie znajdzie dużo postów o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 CRASH, wejdź na http://www.gamemaker.nl i ściągnij stamtąd przykład platformówki! (dział Tutorials) Duuużo Twoich problemów rozwiąże się samych. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Dzięki wam !! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi