Elevator Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Jak wyzej, zeby postac szla tam gdzie myszka kliknie ustawiam w evencie mouse left button move towards mouse_x, mouse_y, ale jak zrobic zeby chodzila po izometrycznym gridzie (takim jak po zaznaczeniu isometric grid w ustawieniach rooma)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raalsky Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Musiałbyś tutaj wykorzystać metrykę miejską, tzn. obrócić punkt o 45* otrzymując, że poruszanie się "izometryczne" stanie się normalnym. Musimy pamiętać o obracaniu przy każdym przemieszczeniu się. Nie mam tutaj GM'a więc nie mam jak tego pokazać. Mogę jednak jeszcze dodać miły wzorek na obrót punktu o 45*: x=x-y; y=x+y; Musisz trochę pokombinować z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Dzięki, ale nie jarzę <_<, jakieś inne rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Sformułuj inaczej pytanie, bo nie wiem o co Ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Chodzilo mi o to, zeby postac szla tam gdzie kliknie myszka (jak w rtsach), ale zeby szla po gridzie izometrycznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 move_towards_point i w stepie x = x div 8 * 8; y = y div 4 * 4; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 jakos dziwnie dziala, jakos idzie w gore i lewo tym sposobem, w dol i w prawo sie blokuje (zeby nie bylo ze cos zle robie) https://gmclan.org/up6961_14_nowork.html co robic : o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi