Pieter Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 No więc mam sprite postaci i chce żeby on stał się całkowicie jakiegoś koloru np. biały jak mam to zrobić pisząc w gml. ten drógi był odrysowywany bo nie chciało mi sie zakolorowywać ale i tak chyba wiecie oco chodzi? draw_sprite_ext(..., kolor_czy_coś, ...); nie działa Pomocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Jeśli chcesz żeby on zmienił spritera(kolor) to użyj klocka "Change the sprite" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Może klocka "Set sprite blending" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Heh piotrek mój imienniku wiem że chciałeś dobrze ale ja nie jestem noobem. Chodziło mi raczej o gamme albo saturation czy coś takiego lolu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 tam gdzie masz wpisać kolor wpisz np. c_white-to jest biały :P c_black-czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 doskonała odp... sry kaszana... bo jak byś nie wiedział to c_white w tym miejscu zamiast obrazek robić biały to rysuje normalnie w kolorach obrazka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi