Gladius Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Otóż strzelam z karabinu przy naciśnięciu klawisza, ale jeśli szybko klikam to mi spami tymi kulkami a gra wtedy robi się troche bez sensu. Kod na strzelanie: { i=instance_create(global.xbr1,global.ybr1,object10) i.direction=direction i.image_angle=direction speed=-8 } I jak zrobić żebym po strzale mógł strzelić dopiero za 2 sek. ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Użyj alarmu młody padawanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladius Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Wiem, ale za bardzo nie ogarniam gdzie go wstawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 GML (alarm0) //lol nic</span> GML (kod na strzelanie) if( alarm[0] = -1 ) { i=instance_create(global.xbr1,global.ybr1,object10); i.direction=direction; i.image_angle=direction; speed=-8; alarm[0] = 2; //tu co ile ma strzelać w fps } I niech moc będzie z tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladius Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Dzięki :) ------------- Jednak cuś nie tak bo strzela tylko raz a potem już nie. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Ja bym to zrobił tak: GML ( Jesli klikniemy lewy przycisk myszki) if( alarm[0] = -1 ) { alarm[0] = 2; //tu co ile ma strzelać w fps } GML ( Alarm0) i=instance_create(global.xbr1,global.ybr1,object10); i.direction=direction; i.image_angle=direction; speed=-8; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladius Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 O! Tym sposobem działa ;D Thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 kiepski sposob, bedzie strzelac z opóźnieniem, gdyby broń strzelała do 30,60 klatek to byłoby widoczne barzdzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Cordoba to jest to samo co moje, tylko gorsze bo jest opuźnienie zanim strzeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi