Gladius Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Sorki za spam ale mam kolejny problem. Gdy już moja kulka pojawia się przed postacią, mam zrobiony lengthdir itp. Wszystko jest Ok. Niby tak, ale gdy obrócę postać, kulka leci w dobrym kierunku ale już nie pojawia się przy lufie. Jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał GM Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 >>>LINK<<< Masz przykład :D :D :D @E: chodzi tu o te linijki: GML global.xbr1 = x + lengthdir_x( 13, direction + 90 ); global.ybr1 = y + lengthdir_y( 13, direction + 90 ); global.xbr2 = x + lengthdir_x( 13, direction - 90 ); global.ybr2 = y + lengthdir_y( 13, direction - 90 ); w moim przykładzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladius Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Nadal jak się obróce to strzelam np. plecami albo uchem. I jak wkleje te linijki nie moge iść w przód ani w tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał GM Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Wyślij mi twoje w .gmk to ci to szybko zrobie :) @E: Dlaczego mi się co chwilę wylogowywuje????!!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi