Sminer Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Jak zrobic by program "wspolpracowal" z innym programem. Tzn. np: gram w jakas gre na punkty, wlaczam program z game makera i dzieki temu dodaja mi sie punkty w grze ;D Jak wygladaloby zrobienie czegos takiego ?? Na przyklad gra "Snake" : Chodzi waz i zbiera jablka za co dostaje punkty. Jak wygladalby program w GM, ktory dodawalby 10punktow do punktow w grze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 W samym GM'ie raczej to nie możliwe. Potrzebowałbyś jakiegoś DLL'a który potrafi odczytać zmienne z pamięci. Wydaje mi się, że gdzieś takowy był. Jak uda mi się znaleźć dam linka. @EDIT Zobacz to: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...&hl=Process Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Spójrz na proram cheat engine, nie da się po prostu dodawać punktów, bo musisz poznać dokładną ich lokalizację w pamięci ram, np. 0x875hr co możesz zrobić wyłącznie własnąrecznie odnajdując odpowiednie wartości. Automatycznie w tym przypadku nic nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 @UP: To nie jest adres w pamięci ram, tylko w pamięci programu który znajduje się w ram'ie. A co do tematu to radzę poczytać o reverse engineeringu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi