Elevator Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 uzywam tego co wyzej, czyli ile=get_integer(str,def) w stepie mam zloto=zloto+ile i chce zeby przykladowo zloto zwiekszylo sie o 100 gdy wpisze tam 100 w tym okienku, ale niestety tym sposobem caly czas mi dodaje te 100 i w sekunde jest 10,000 i idzie wyzej. jakies rady? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 jakiś event: GML ile=get_integer(str,def); step: GML zloto=zloto+ile; ile = 0; EDIT: Ale to nie efektywne, lepiej dodać to raz po wykonaniu get_integer. GML ile=get_integer(str,def); zloto=zloto+ile; ile = 0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 dzieki wielkie :) uzylem tego drugiego i dziala perfekt @edit a jeszcze jedno pytanko, co zrobic zeby za kazde dodanie 1 zlota zabieralo mi 1 ludzika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 GML ludziki-=ile;? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 aa no tak ze tez o tym nie pomyslalem, tzn myslalem o bardziej skomplikowanej opcji, cos jak gdy w podstawowce nauczyciel sie pyta ile to jest 3+3 a Ty sie zastanawiasz. hmm dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi