BATOREX Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Witajcie! Mam klienta: http://www.mediafire.com/?msbppdmvplc5o61 oraz serwer: http://www.mediafire.com/?tdzvtyece7kxge5 Problem w tym że nie mam pojęcia i zabrakło mi pomysłów co mam zrobić abym mógł się połączyć w tej grze z moimi znajomymi. Zmieniałem ip na swojego komputera i nic nie pomagało... Pogubiłem się już, wie ktoś coś aby to działało? Bo jak odpalam klienta i serwera na kompie to normalnie łączy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Masz router? Jeśli tak to czy masz odblokowane porty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATOREX Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Masz router? Jeśli tak to czy masz odblokowane porty? Tak mam router i w ustawieniach w routerze zmieniłem Host DMZ na ip swojego komputera. Póki tego nie miałem nie mogłem być serwerem w grach (CoD 5 np), jak ustawiłem te ip to byłem już normalnie widziany i mogłem hostować grę. Myślę że tu chyba nie trzeba czegoś jeszcze robić nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 A firewall nie blokuje Ci połączeń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATOREX Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zaporę mam wyłączoną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raalsky Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 DMZ to strefa zdemilitaryzowana. To co tam się znajdzie nie wyjdzie do wewnętrznej sieci :D. Zrób przekierowanie portów (takie jakie używa Twój serwer). Najlepiej jeśli na początek będzie się bawił MMO na sieci lokalnej (ustawiasz ip serwerowi takie jakie ma on w sieci lokalnej i tyle). Edit: @down: pierwsze słyszę, aby DMZ grzebał w portach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 DMZ przekierowywuje wszystkie porty na dane ip lokalne więc jak to nie działa to musi być coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi