Shift Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Tak jak w temacie jak można by zablokować naciskanie innych przycisków w czasie strzału bo wtedy tak jakby postać lata i strzela a za dobrze to nie wygląda? Chodzi o to aby tylko w czasie Użycia Global Left buttona zablokować Literke "w" xd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 W create: GML pozwolenie=true; W naciśnięciu W dajesz: GML if pozwolenie=true { //twoj kod na skok } W global left button pressed: GML pozwolenie=false; W global left button released: GML pozwolenie=true; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Dzięki wielkie głowiłem się z tym godzine xd.Mam problem też tak zrobić z animacja kiedy kończy mi się ammo i przeładowuje aby sprit zmieniał się np na soldier_stop po przeładowaniu soldier_strzal?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 create bohatera: GML rel=false; step bohatera: GML if rel=false && amunicja<=0 { rel=true; sprite_index=soldier_stop; alarm[0]=30; } alarm 0: GML amunicja+=30; rel=false sprite_index=soldier_strzal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi