ALT Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Mam pytanie, czy w C++ da się zrobić OS'a? Jeśli tak to jak? Pytam z ciekawości, nie chce tworzyć kolejnego OS-szita like Linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Można. Jeśli chcesz zobaczyć jak to wygląda to pobierz sobie jakieś źródła Linuxa, będziesz miał tam jak na dłoni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 A czy bootloader też można w C++, czy trzeba w Asemblerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Raczej w Asemblerze. Znalazłem tu ciekawy art na temat tego: http://www.unit1.pl/257,txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Tak znam ten artykuł, ale interesuje mnie czy da się zrobić to w C++, chciałbym konkretną odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi