m97 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Mam taki kod, który służy do robienia nowej sesji: GML nazwa_polaczenia = get_string("Podaj nazwę gry:",0); maksymalnie_graczy = get_integer("Podaj maksymalną liczbę graczy:",0); nazwa_gracza = get_string("Podaj nazwę gracza:",0) mplay_init_tcpip(mplay_ipaddress()); mplay_session_create(nazwa_polaczenia,maksymalnie_graczy,nazwa_gracza) room_goto(mapa) I taki do przyłączania się: GML show_message(mplay_session_find()) nazwa_gracza = get_string("Podaj nazwę gracza",0) mplay_session_join(0,nazwa_gracza) room_goto(mapa) Mam pytanie dlaczego to mi nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Ale co nie działa? A masz kod na akceptacje gracza na serwerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m97 Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Po utworzeniu nowej sesji nie można jej znaleźć i przyłączyć się do niej. Nie mam kodu akceptacji. Tak w ogóle co to jest ten kod i jak powinien wyglądać. To mój pierwszy multiplayer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Może poszukaj tutoriali i sprawdź jak to powinno wyglądać, a jeśli to ma być multiplayer to lepiej wogóle zostaw mplay i użyj 39DLL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi