T-800 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Cześć! Mam taki pytanie, czy jest możliwe zrobienie w ustawieniach tak żeby obiekt wychodzący z lewej strony ekranu, automatycznie wchodził z prawej (i na odwrót). Nie chodzi mi tutaj o napisanie tego w kodzie tylko jakieś zmiany ustawień, czy coś w tym rodzaju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poo-ding Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Wydaje mi się, że w ustawieniach tego nie znajdziesz. Kod jednak jest dosyć łatwy : GML if x>room_width x=0; if x<0 x=room_width; if y>room_height y=0; if y<0 y=room_height; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-800 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-800 Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 move_wrap(hor,vert,margin) Znalazlem jednak w dokumentacji zamkniecie ekranu w petle. ... niestety nie dziala dokladnie tak jak bym chcial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi