Kubx Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Mój problem wygląda następująco: Używam przykładu InventoryExample_Tahnok100_V.1.3, który jak można poznać po nazwie jest przykładem inwentarza. W pewnym miejscu wyświetlany jest tekst (godzina, różne informacje). Gdy włącze menu, w którym można wywalić przedmiot, użyć, itp. godzina przesuwa się o ok.40 pikseli. Niewiem czym to jest spowodowane. Proszę pomocy! To mój pierwszy problem z którym nie mogę sobie poradzić. Proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 To podaj link do ściągnięcia, ale tylko jak będzie do wersji GM 5.3a inaczej mi nie podawaj (dlatego bo mi na GM 6.x nie działają gry) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Niech poda link, to może ktoś inny zobaczy :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 No tak innym użytkownikom niech poda link, ale MI jak by był na GM 5.x to niech mi poda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 To nie lepiej jak poda w temacie i wszyscy będą mieli -_- ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Ale mi GM 6.x gry nie działają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Przecież Marmot nie uważa że tobie gry na gm 6.x działają. On chce aby Kubx tutaj dał linka, a nie tylko tobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Ok niech Kubx poda linka przykładu, Nie pisałem żeby tylko mi podał linka :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Sorka za odświerzenie tematu. Daje link: http://www.tahnokgames.com/Programming/Inv...ok100_V.1.3.zip Aha i przykład jest pod 6.1 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Już wiem co powoduje ten błąd :) Niestety nie wiem jak go naprawić :( W jednym z obiektów od ekwipunku (wyświetlający menu) wykorzystuje ten kod: draw_set_halign(fa_center); draw_set_valign(fa_center); Gdy go usune godzina jest OK, ale menu nie, gdyż nie jest wyśrodkowane :P Dlaczego ten kod działa też na inne obiekty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi