MiChAl200 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Moja gra tak jak minecraft, jest zrobiona z klocków. Podczas tworzenia, aby zrobić sterowanie jak w platformówce użyłem tych kodów z FAQ https://gmclan.org/index.php?czytajart=7 I tu problem. Jak skoczę PRAWO postacią na ścianę z tych klocków to po przytrzymaniu przycisku, postać "wjeżdża" na tę ścianę. Od lewej strony jest normalnie. Jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Porównaj kod na poruszanie i kolizje lewostronną z tą na prawą stronę. Co uzyskasz? Odpowiedź co nie gra z prawej strony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Ale ja mam jedną kolizję, po prostu move_contact_solid(270,4) vspeed = 0 Tylko ten blok może być i podłożem i ścianą. Tylko jak wskakuje od prawej strony to tak jedzie do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 1. Sprawdź czy są solid. 2. Mało Ci bd pomógł bez całokształtu,takie sytuacje to Często masz bug w kodzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Ok, jednak był błąd w kodzie... Temat zamknięty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi