MiChAl200 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Sprite "pole" mam ustawione jako mały panel. Porusza się, razem z viewem. Tylko kłopot jest taki, że inne obiekty zakrywają go. Do narysowania go dałem taki kod: draw_sprite(pole, -1, view_xview + 544, view_yview + 32); Co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapcior7 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 ustaw depth -1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Poprawka : ustaw depth na niższy od wszystkich innych obiektów, np. dla pewności, że nie będzie nic o niższym depth daj chociażby taką liczbę : -35787512 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zrób depth,ale najlepiej we wszystkich obj. bo pewnie nie masz. Widziałem grę,która zasługiwała by na 5/5 gdyby nie krew która zasłaniała wszytko. Ustaw,aby panel miał np: -500,player -200,bo raczej player ma być zawsze nawierzchu. Po co to pisze ? Bo bd więcej takich problemów,albo bd gra źle wyglądała ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi